Terapiridning

Terapiridning er et behandlingstilbud til barn og ungdom med funksjonsutfordringer. Fysioterapeut og ridelærer jobber sammen med leiere og barnas ledsagere og assistenter.

Barn på terapiridning viser positiv fremgang. Ridning styrker muskulaturen og er et godt hjelpemiddel til å øve opp balansen. Hestens bevegelser er, i likhet med menneskets gange, tredimensjonal. Pasienter med lammelser kan nyte godt av dette ved at ridning kan stimulere muskelgrupper som ellers ikke er i bruk. Treningen påvirker også talesenteret i hjernen og kan stimulere språkutvikling til barn med dårlig språk. I tillegg til de rent fysiske fordelene ridningen gir, er samværet med det store, varme dyret viktig. Ridetimene er viktig for barna gjennom det de lærer og følelsen av å mestre noe.

Det er alltid hyggelig å se hvor glade barna blir når de ser igjen sin faste hest og kommer opp på hesteryggen. De kan gråte eller sitte uttrykksløse i rullestolen, men når de kommer på hesten er det smil, glade hvin og rop! Mange har ridningen som ukas absolutte høydepunkt og regner ukene fra mandag til mandag. Barn som ikke kan sitte alene har bakrytter. Vi rir både på ridebanen og på tur i all slags vær. Ridehuset brukes når været er ubehagelig.

Copyright © 2012 Søndre Aas Gård. All Rights Reserved.
Design: Ashley Bishop | Hosting: Digitalhjelp.no