Forhestordningen

I 1996 begynte et par av skolehestene våre å bli gamle og grå. Vi er ikke et sted som kvitter seg med gamle, tro tjenere når de ikke kan jobbe like mye lenger. Dermed så forrytterordningen dagens lys.

Flere av skolehestene er helt eller delevis satt ut på for. En dag i ukakan du ha din "egen" hest. Denne dagen har du ansvar for alt stell og ridning av hesten. Du har hesten hele året, også i ferier og helligdager. Unntaket er sommerferien hvor hestene er på beite eller går i rideleiren. Forrytterne har også ansvar for kveldsforinger, morgenforing i helgene og på helligdager. Dette deles mellom alle forrytterne slik at det ikke blir så mye på hver enkelt.

For å bli forrytter må du være medlem og ri på time på gården. Forrytterne kan bare ri på tur. Vil du bli forrytter kan du sende en søknad, og du får med et informasjonsskriv hjem som foreldrene dine må undertegne.

Pris:
450 kroner i måneden for stor hest
350 kroner i måneden for ponni

 

REGLER FOR RIDNING UTEN LEDER VED SØNDRE AAS GÅRD:

Når du får låne en av våre hester, er det et stort ansvar og en stor tillitserklæring fra oss til deg! Vi tror og forventer at du vil ivareta vår hest på best mulig måte, og holde deg innenfor de reglene som gjelder. Reglene vi har er for å ivareta din sikkerhet, i tillegg til hestens sikkerhet.

Det er moro å galoppere, og det er også sunt for hesten med en galopp av og til. Men du skal være helt sikker på at underlaget er godt nok. Steinete, hardt eller for bløtt underlag kan gjøre storskade på hesten.

1.      Si alltid fra til stallvakt hvor du rir. Om du faller av og hesten kommer hjem alene, må vi vite hvor vi skal lete etter deg

2.      Det er strengt forbudt å ri i borettslag. Gangveier som en må bruke for å ri til for eksempel Hvervenbukta regnes ikke som borettslag.

3.      Det er aldri lov til å ri på gressplener eller idrettsbaner.

4.      Det skal alltid være minst to ryttere som rir sammen.

5.      Ha alltid med mobiltelefon, men det er ikke lov å bruke telefonen, eller ha musikk på øret når man håndterer hest.

6.      Du skal alltid ri med sal med mindre det skrittes rundt jordene. Om du rir vekk fra gårdens område, eksempelvis rundt hotellet, eller i skogen, skal du ri med sal.

7.       Høst og vinter skal refleks benyttes, både på hestens bein og refleksvest på rytter.

8.      Med mindre spesiell tillatelse er gitt, er det ikke lov å galoppere.

9.      Tenk alltid på hestens beste. Husk at flere av de hestene som er fòrhester, er dette fordi de ikke kan gå  fullt i skolen, dvs at de må ha mer forsiktig bruk. Om de som får lov å ri dem da har mye fart, hopper hinder osv, kan det føre til skader som gjør at hesten må slaktes.

10.  Er du usikker på hvor det er greit å ri eller hva som ikke er lov å gjøre, spør stallvakt eller ridelærer

Copyright © 2012 Søndre Aas Gård. All Rights Reserved.
Design: Ashley Bishop | Hosting: Digitalhjelp.no