Aktiviteter i andre ferier

AKTIVITETER I VINTERFERIEN 2021

I vinterferien blir det flere aktiviteter for gårdens medlemmer: pussegrupper, kjørekurs, rideturer for litt erfarne og langturer for erfarne. Påmelding gjøres på nett - se linker til påmelding lenger ned på siden.

Det er ridetimer som vanlig på ettermiddagene mandag-fredag. 

I helgene vil gården være åpen for besøk og gjennomgang mellom kl. 12 og 16. Da vil det også være salg av vafler, kaffe og saft i stabburet. 

Vennligst ikke gå inn i bygninger, og pass ellers på de vanlige smittevernreglene.

 

Pussegrupper:
Deltakerne steller hver sin hest. Aktiviteten er åpen for medlemmer som enten har gått stellekurs eller rir i rideskolen. Det er plass til 6 medlemmer per gruppe. Aktiviteten er gratis. Gården stiller med utstyr til pussing.
Linker til påmelding:
Helgen uke 7 - Pussegrupper
Helgen uke 8 - Pussegrupper

Ridetur for litt erfarne: 
1 times tur rundt jordene og i skogen ved gården. For ryttere som har ridd et halvt år eller mer. Rytter må ha ridd i noe skogsterreng og ha kontroll i skritt og trav.
Linker til påmelding: 
Mandag 22.02. Ridetur for litt erfarne
Tirsdag 23.02. Ridetur for litt erfarne
Torsdag 25.02. Ridetur for litt erfarne
Fredag 26.02. Ridetur for litt erfarne

Langtur for erfarne:
2 timers ridetur i skogen ved Hvitebjørn. Deltakerne deltar i stell av egen hest før turen. Rytter må mestre bratt skogsterreng og kunne kontrollere hesten i trav/galopp
Linker til påmelding:
Mandag 22.02. Langtur for erfarne
Tirsdag 23.02. Langtur for erfarne
Onsdag 24.02. Langtur for erfarne
Torsdag 25.02. Langtur for erfarne

Kjørekurs - hest og vogn:
Kurs i kjøring med hest og vogn. Kurset arrangeres mellom kl. 9 og 15 og går over tre dager - fredag, lørdag og søndag mot slutten av vinterferien. Opplegg og varighet avhenger av de påmeldtes erfaring og korona-løsninger. Ta med mat og drikke til lunsj. Deltakere må ha minimum 2 års rideerfaring for å delta. Gratis for medlemmer.
Link til påmelding:
Fredag 26.02. til søndag 28.02. Kjørekurs

 

---

 

LANGTURER

Vi arrangerer tre timers rideturer i høst- og vinterferien. Det er flotte turer i Hvitebjørnskogen med fart, spenning og nydelig natur. For å være med på disse rideturene må du kunne ri, det er mye klatring og litt trav og galopp, avhengig av føre. 

 

KJØRELEIR

Vi har mange gode kjørehester på gården. Kjøring er morsomt, og vi har mye kjøreundervisning her. Hver høst og vinterferie arrangerer vi kjøreleire. Deltakerne bor på gården og tar del i stall og hestestell på samme vis som vanlige rideleire på sommeren. Vi fokuserer både på konkurransekjøring i form av dressur og presisjon for de øvede kuskene, innføring i brukskjøring for de uerfarne, og tømmerkjøring. Deltakere på kjøreleir må vøre fylt 12 år.

 

NYBEGYNNERLEIR

I høstfeirer og vinterferier pleier vi arrangere dagleir for nybegynnere. Leiren går over to eller tre dager og holdes på formiddagen. Det blir stell i stallen, ridetime og felles måltid. Denne leiren er åpen for de som står på venteliste for ridekurs samt de som allerede går på nybegynnerkurs. 

 

MILJØSENTERET ER ALLTID ÅPENT FOR MEDLEMMER

Alle medlemmer er hjertelig velkomne til å være på gården så mye de vil. Dette gjelder både hverdager, helger og ferier. Det er alltid hyggelig med barn og ungdom som vil hjelpe til i stall og fjøs, fôre og stelle dyra eller bare tilbringe tid sammen i trygge og hyggelige omgivelser.

 

 

Det kommer informasjon om kursene, og påmelding, i forkant av hver ferie. Følg med.

Meld deg gjerne på nyhetsbrevet vårt i menyen til venstre, så får du informasjon rett til mailen.

Copyright © 2012 Søndre Aas Gård. All Rights Reserved.
Design: Ashley Bishop | Hosting: Digitalhjelp.no