Hestene

  Tira

Født: 2010

Rase: Dølahest


                                                                                     

 

 

Ulsrud Lara

Født: 2000

Rase: Kaldblodstraver

Far: Slogum Bjørn
                                                                                     

Lara kom til gården i 2006. Hun er en het dame med bein i nesa. Allikevel har hun et hjerte av gull, og har utvikla seg enormt siden hun kom til oss. Hun kom nesten rett fra travbanen når vi fikk henne, og hun var kjent for å være veldig heit og stressa. Hun kunne ikke gå på nybegynner timer, og et fåtall av medlemmene kunne ri henne. Nå går hun på alle timer, hun hopper godt, og begynner å få til dressuren stadig bedre. Høsten -08 begynte vi å kjøre henne igjen, og Lara smilte med hele kroppen mens vi sælte opp og spente for, og sa at "ENDELIG har dere skjønt hva jeg kan!" Hun er kjempefin å kjøre!

 

 

Origo

Født:

Rase: Nordlandshest

 

                                                                                     

 

 

Stjerneklar

Født:

Rase: Kaldblodstraver

                                                                                     

 

Balder

Født: 1996

Rase: Fjording
                                                                                     

Balder kom til oss i 2002. Han var en "opp ned" hest da vi fikk han, med svært godt utvikla underhals og nesten ikke nakke eller muskler på oversiden. Dette har blitt veldig mye bedre, men han er fortsatt litt spent og stiv og ikke av de enkleste å ri skikkelig dressur på. Men han er en suveren skolehest, og kan gå riktig godt om han vil! Balder kan virke litt sur og grinete, og han har behov for mye privativ. Men om man ser forbi det at han slår med halen og stamper med frambeinet for å skremme deg, er han en veldig hyggelig fyr. Det beste Balder veit er å gå i tet, og den ganske så lille fjordingen er vanvittig rask! Han er en veldig pen liten ponnis, han har god sprangteknikk og han har naturlig anlegg for piaff!

 

 

Blåen

Født:

Rase: Døl

                                                                                     

 Blåen kom til oss høsten 2014.

 

  Søndre Juni

Født: 2008

Rase: Norsk Varmblod Ridehest

Far: Super G xx
                                                                                     

Juni er Titas andre føll, og en meget edel og vakker frøken. Som sin søster er hun litt het i hodet, men hun vil bli en meget flott hest når hun vokser til. Hun har nydelige bevegelser, og er snill og lettlært. Juni er snart ferdig innkjørt. Idag, 15/-10, har hun for første gang i sitt liv trukket vogn helt alene, uten støttekontakt i hverken mor eller en person til å leie. Hun er KJEMPE flink og rusler rundt som en gammel, erfaren kjørehest. Hun er en veldig morsom og positiv hest å jobbe med, og hun er ekstremt sosial og glad i folk. Oppdateringer kommer ettersom hun vokser til!

 

Mai Gutt

Født: 2001

Rase: Døl

Far: Spjotind
                                                                                     

Mai Gutt kom til oss en måned før Oslo Horse Show i -05. Bestillingen var en rød hest etter Spjotind, og vår veldig flinke hesteleverandør, Hans Braaum, ga oss akkurat det. Vi trengte nemlig en vikar for Ildjar som var blitt halt. Og Mai Gutt viste seg å være en kjempe positiv og lærvillig hest, som fyllte alle de krav vi har til en god skolehest. Han er veldig var og følsom, og kan bli litt usikker om han ikke skjønner hva han blir bedt om. Men han har knekt de fleste koder, og fungerer på alle timer. Han har lært seg å gå akkurat mellom hjelperne slik at ingen drar i han eller trykker på han, og det et han veldig fornøyd ut med. Mai Gutt er ganske barnslig og har hele tiden vært litt "blond" og umoden, men det ser nå ut til at han begynner å bli voksen. Han er en stjerne av en hest, og går stabilt LA i dressur.

 

Blåne Blesen

Født: 2003

Rase: Døl

Far: Heirums Blåtind
                                                                                     

Blåne er Blesas førstefødte, og var en kullsort liten sak med hvite ringer rundt øynene da han ble født. Nå er han stor og snart hvit. Blåne var hingst fram til han var 3,5 år, og vi stilte han på hingsteutstilling i 2006. Dessverre hadde han draktbruskforbeining, og da kan de ikke kåres. Blåne er veldig pen, kjempesnill og kosete. Blåne er en dugelig dressurhest, har stor gang, og mye kadens. Blåne har forklakninger i knærne og kan ikke lenger hoppes med. Han går litt i skolen og har forryttere.

 

 

Oliver

Rase: Shetlandsponni

                                                                                     

 

 

Tiara

 

 

                                                                                     

 

  Høvding

Født: 2011

Rase: Fjording


                                                                                     

 

 

  Tussi

Født: 2011

Rase: Fjording
                                                                                     

 

 

 

 Lun

Født: 2004


Rase: Fjording

                                                                                     

 

Pinse Per

Født: 2004

Rase: Døl

Far: Skarprins
                                                                                     

Pinse Per ble født i pinsa 2004. På fleip foreslo Sara og Marlin navnet, og vi syntes det var kjempefint. De hadde vel ikke helt regna med at de skulle ende opp som eiere av hesten med det noble navnet... PP er en underlig skrue med mye rart for seg. Han levde i utlendighet i asker en stund, men er heldigvis tilbake hos familien sin nå. Pinze er om mulig enda litt mer opptatt av vann en sine øvrige familiemedlemmer. Og han har en kledelig liten bart. Han er ellers en hest med mange gode løsningsforslag på problemstillinger han presenteres når han ris, og han virker som han har humor! Han er en kjempeflink kjørehest som alle kan kjøre og han går stabilt LB i dressur.

 

 

Birk


Født: 2012

Rase: Døl

                                                                                     

 

Katti

Født: 1993

Rase: Shetlandsponni

Far:
                                                                                     

Med sine 97 cm er Katti den minste hesten vi noengang har hatt på gården! Hun kom til oss i juni -01 fra Sverige. De første årene her ble hun mye brukt i rideskolen i både sprang og dressur. Katti er en meget bestemt liten dame som ikke lar seg pelle på mulen av hvem som helst! Dette gjør det til en utfordring å ri sprang på henne, hun har endel innvendinger på veien. Fra tidligere eier i Sverige fikk vi høre at hun hadde løshoppa 120 cm, og 105 under rytter! Katti er usedvanlig snill og medgjørlig ovenfor folk, og er på tross av størrelsen den hesten på gården med best øka trav! Hun formelig flyr over banen! Katti er en ekstremt streng mor for Runa, enda datteren nå er godt voksen. Sam,men utgjør de en fryktet ponnypatrulje på beitet som skyter først og kanskje spør etterpå! Katti har et bakbein som ser litt rart ut; det slenger litt. Hun røk nemlig av bøyesenen engang hun gikk løs på en annen hest. Heldigvis fungerer hun fint igjen etter å ha blitt trent langsomt opp igjen. Hun er en heit ponni med "mye blod". Hun var dermed ganske vankselig å kjøre en lang stund, for når man smatta nesten lydløst på henne, reagerte hun som om hun ble skutt på! Det har heldigvis blitt mye bedre og hun fungerer idag fint foran vogn, bare hun slipper å stå stille særlig lenge.

 

 Garp


Født: 2011

Rase: Døl

                                                                                     
 
Kronborgs Rossini

Født: 2003

Rase: Dansk Varmblod

Far: Blu Horse Romancier
                                                                                     

Rossini kom til Norge fra Danmark rett før jul 2003. Det er Sara Kinge Bergland som eier han. Rossini er gårdens største hest, og sjefen i flokken, kanskje fordi han var hingst fram til han var 4 år? Han er snill og grei og finner på mye rart hele tiden. Er man på beitet f.eks og jobber med noe, vil Rossini være der og inspisere det som gjøres, og "hjelpe" til ved å flytte på eller stikke av med verktøy. Kommer traktoren inn på beitet går han omtrent inn i førerhuset, eller plasser frambeina opp i skuffa! Rossini skal gå høye klasser i dressur når han blir voksen, men han er også en veldig flink kjørehest

 

Tulla

Født: 2002

Rase: Kaldblods

Far: Skøyern
                                                                                     

Tulla som vi kaller henne heter egentlig Folgefonn Stjerna.Hun er en vakker hoppe, og det viser seg at hun har svært god stamme! Faren er Skøyern, og morfar ikke ukjente Elding. Hun har et utrolig deilig gemytt og alle elsker henne. Tulla har vist seg å være det desidert beste kjøpet i 2009. Hun gikk rett inn i skolen uten noe form for skolering og har fungert helt prikkfritt. Hun synes det er litt vanskelig med sprang siden balansen er dårlig, men hun er et arbeidsjern og kjempesnill i bruk. Tulla elsker flokken, og står i porten til alle har kommet ut om morran. Er det noen som ikke kommer ut, går hun og roper på dem. Hun har i løpet av sommeren 2010 starta to LC og to LB med rundt 60% som resultat. Sin første LC vant hun med 67%!

 

Frøya

Født: 2013

Rase: Døl

                                                                                     

 

     
 

Lykke

 

                                                                                     
 
 

Nori

Født:

Rase: Kaldblodstraver

                                                                                     

 

  Tira

Født: 2010

Rase: Dølahest


                                                                                     

 

 

Ulsrud Lara

Født: 2000

Rase: Kaldblodstraver

Far: Slogum Bjørn
                                                                                     

Lara kom til gården i 2006. Hun er en het dame med bein i nesa. Allikevel har hun et hjerte av gull, og har utvikla seg enormt siden hun kom til oss. Hun kom nesten rett fra travbanen når vi fikk henne, og hun var kjent for å være veldig heit og stressa. Hun kunne ikke gå på nybegynner timer, og et fåtall av medlemmene kunne ri henne. Nå går hun på alle timer, hun hopper godt, og begynner å få til dressuren stadig bedre. Høsten -08 begynte vi å kjøre henne igjen, og Lara smilte med hele kroppen mens vi sælte opp og spente for, og sa at "ENDELIG har dere skjønt hva jeg kan!" Hun er kjempefin å kjøre!

 

 

Origo

Født:

Rase: Nordlandshest

 

                                                                                     

 

 

Stjerneklar

Født:

Rase: Kaldblodstraver

                                                                                     

 

Balder

Født: 1996

Rase: Fjording
                                                                                     

Balder kom til oss i 2002. Han var en "opp ned" hest da vi fikk han, med svært godt utvikla underhals og nesten ikke nakke eller muskler på oversiden. Dette har blitt veldig mye bedre, men han er fortsatt litt spent og stiv og ikke av de enkleste å ri skikkelig dressur på. Men han er en suveren skolehest, og kan gå riktig godt om han vil! Balder kan virke litt sur og grinete, og han har behov for mye privativ. Men om man ser forbi det at han slår med halen og stamper med frambeinet for å skremme deg, er han en veldig hyggelig fyr. Det beste Balder veit er å gå i tet, og den ganske så lille fjordingen er vanvittig rask! Han er en veldig pen liten ponnis, han har god sprangteknikk og han har naturlig anlegg for piaff!

 

 

Blåen

Født:

Rase: Døl

                                                                                     

 Blåen kom til oss høsten 2014.

 

  Søndre Juni

Født: 2008

Rase: Norsk Varmblod Ridehest

Far: Super G xx
                                                                                     

Juni er Titas andre føll, og en meget edel og vakker frøken. Som sin søster er hun litt het i hodet, men hun vil bli en meget flott hest når hun vokser til. Hun har nydelige bevegelser, og er snill og lettlært. Juni er snart ferdig innkjørt. Idag, 15/-10, har hun for første gang i sitt liv trukket vogn helt alene, uten støttekontakt i hverken mor eller en person til å leie. Hun er KJEMPE flink og rusler rundt som en gammel, erfaren kjørehest. Hun er en veldig morsom og positiv hest å jobbe med, og hun er ekstremt sosial og glad i folk. Oppdateringer kommer ettersom hun vokser til!

 

Mai Gutt

Født: 2001

Rase: Døl

Far: Spjotind
                                                                                     

Mai Gutt kom til oss en måned før Oslo Horse Show i -05. Bestillingen var en rød hest etter Spjotind, og vår veldig flinke hesteleverandør, Hans Braaum, ga oss akkurat det. Vi trengte nemlig en vikar for Ildjar som var blitt halt. Og Mai Gutt viste seg å være en kjempe positiv og lærvillig hest, som fyllte alle de krav vi har til en god skolehest. Han er veldig var og følsom, og kan bli litt usikker om han ikke skjønner hva han blir bedt om. Men han har knekt de fleste koder, og fungerer på alle timer. Han har lært seg å gå akkurat mellom hjelperne slik at ingen drar i han eller trykker på han, og det et han veldig fornøyd ut med. Mai Gutt er ganske barnslig og har hele tiden vært litt "blond" og umoden, men det ser nå ut til at han begynner å bli voksen. Han er en stjerne av en hest, og går stabilt LA i dressur.

 

Blåne Blesen

Født: 2003

Rase: Døl

Far: Heirums Blåtind
                                                                                     

Blåne er Blesas førstefødte, og var en kullsort liten sak med hvite ringer rundt øynene da han ble født. Nå er han stor og snart hvit. Blåne var hingst fram til han var 3,5 år, og vi stilte han på hingsteutstilling i 2006. Dessverre hadde han draktbruskforbeining, og da kan de ikke kåres. Blåne er veldig pen, kjempesnill og kosete. Blåne er en dugelig dressurhest, har stor gang, og mye kadens. Blåne har forklakninger i knærne og kan ikke lenger hoppes med. Han går litt i skolen og har forryttere.

 

 

Oliver

Rase: Shetlandsponni

                                                                                     

 

 

Tiara

 

 

                                                                                     

 

  Høvding

Født: 2011

Rase: Fjording


                                                                                     

 

 

Tussi

Født: 2011

Rase: Fjording
                                                                                     

 

 

 

 Lun

Født: 2004


Rase: Fjording

                                                                                     

 

Pinse Per

Født: 2004

Rase: Døl

Far: Skarprins
                                                                                     

Pinse Per ble født i pinsa 2004. På fleip foreslo Sara og Marlin navnet, og vi syntes det var kjempefint. De hadde vel ikke helt regna med at de skulle ende opp som eiere av hesten med det noble navnet... PP er en underlig skrue med mye rart for seg. Han levde i utlendighet i asker en stund, men er heldigvis tilbake hos familien sin nå. Pinze er om mulig enda litt mer opptatt av vann en sine øvrige familiemedlemmer. Og han har en kledelig liten bart. Han er ellers en hest med mange gode løsningsforslag på problemstillinger han presenteres når han ris, og han virker som han har humor! Han er en kjempeflink kjørehest som alle kan kjøre og han går stabilt LB i dressur.

 

 

Birk


Født: 2012

Rase: Døl

                                                                                     

 

Katti

Født: 1993

Rase: Shetlandsponni

Far:
                                                                                     

Med sine 97 cm er Katti den minste hesten vi noengang har hatt på gården! Hun kom til oss i juni -01 fra Sverige. De første årene her ble hun mye brukt i rideskolen i både sprang og dressur. Katti er en meget bestemt liten dame som ikke lar seg pelle på mulen av hvem som helst! Dette gjør det til en utfordring å ri sprang på henne, hun har endel innvendinger på veien. Fra tidligere eier i Sverige fikk vi høre at hun hadde løshoppa 120 cm, og 105 under rytter! Katti er usedvanlig snill og medgjørlig ovenfor folk, og er på tross av størrelsen den hesten på gården med best øka trav! Hun formelig flyr over banen! Katti er en ekstremt streng mor for Runa, enda datteren nå er godt voksen. Sam,men utgjør de en fryktet ponnypatrulje på beitet som skyter først og kanskje spør etterpå! Katti har et bakbein som ser litt rart ut; det slenger litt. Hun røk nemlig av bøyesenen engang hun gikk løs på en annen hest. Heldigvis fungerer hun fint igjen etter å ha blitt trent langsomt opp igjen. Hun er en heit ponni med "mye blod". Hun var dermed ganske vankselig å kjøre en lang stund, for når man smatta nesten lydløst på henne, reagerte hun som om hun ble skutt på! Det har heldigvis blitt mye bedre og hun fungerer idag fint foran vogn, bare hun slipper å stå stille særlig lenge.

 

 Garp


Født: 2011

Rase: Døl

                                                                                     
 
Kronborgs Rossini

Født: 2003

Rase: Dansk Varmblod

Far: Blu Horse Romancier
                                                                                     

Rossini kom til Norge fra Danmark rett før jul 2003. Det er Sara Kinge Bergland som eier han. Rossini er gårdens største hest, og sjefen i flokken, kanskje fordi han var hingst fram til han var 4 år? Han er snill og grei og finner på mye rart hele tiden. Er man på beitet f.eks og jobber med noe, vil Rossini være der og inspisere det som gjøres, og "hjelpe" til ved å flytte på eller stikke av med verktøy. Kommer traktoren inn på beitet går han omtrent inn i førerhuset, eller plasser frambeina opp i skuffa! Rossini skal gå høye klasser i dressur når han blir voksen, men han er også en veldig flink kjørehest

 

Tulla

Født: 2002

Rase: Kaldblods

Far: Skøyern
                                                                                     

Tulla som vi kaller henne heter egentlig Folgefonn Stjerna.Hun er en vakker hoppe, og det viser seg at hun har svært god stamme! Faren er Skøyern, og morfar ikke ukjente Elding. Hun har et utrolig deilig gemytt og alle elsker henne. Tulla har vist seg å være det desidert beste kjøpet i 2009. Hun gikk rett inn i skolen uten noe form for skolering og har fungert helt prikkfritt. Hun synes det er litt vanskelig med sprang siden balansen er dårlig, men hun er et arbeidsjern og kjempesnill i bruk. Tulla elsker flokken, og står i porten til alle har kommet ut om morran. Er det noen som ikke kommer ut, går hun og roper på dem. Hun har i løpet av sommeren 2010 starta to LC og to LB med rundt 60% som resultat. Sin første LC vant hun med 67%!

 

Frøya

Født: 2013

Rase: Døl

                                                                                     

 

     
 

Lykke

 

                                                                                     

Copyright © 2012 Søndre Aas Gård. All Rights Reserved.
Design: Ashley Bishop | Hosting: Digitalhjelp.no